Arroz con bacalao
Hello everybody, it's John, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Arroz con bacalao. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.
Arroz con bacalao is one of the most popular of recent trending foods on earth. It's simple, it is fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. They are fine and they look wonderful. Arroz con bacalao is something that I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Arroz con bacalao, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz con bacalao delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Arroz con bacalao is 4 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Arroz con bacalao estimated approx 30 minutos.
To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Arroz con bacalao using 9 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
El arroz yo lo preparo con agua y sal y queda muy bueno, pero si queréis que sepa más intenso podéis cambiar el agua por caldo de pescado. Que aproveche 😋
Ingredients and spices that need to be Get to make Arroz con bacalao:
- 3 tazas arroz
- 2 lomos bacalao
- 1 cebolla pequeña
- 1/2 pimiento
- 2 dientes ajo
- 2 cucharadas pimentón
- 1 sobre azafrán
- Caldo de pescado (opcional)
- Agua, sal y aceite
Steps to make to make Arroz con bacalao
- Cortamos el pimiento y la cebolla y lo ponemos en la paella con un chorrito de aceite, sofreímos unos minutos, a continuación se añade el ajo picadito (a mí me gusta añadirlo ahora para que no se queme, pero se puede añadir lo primero) hay que vigilar muy bien las verduras porque se queman con mucha facilidad
- Mientras la verdura se sofríe calentaremos el agua que vayamos a usar, recordar que es el doble de agua que de arroz, una vez caliente le añadimos el azafrán y se mezcla, reservamos
- Una vez salteadas las verduras añadimos el bacalao, yo le he quitado la piel y lo he cortado pequeñito para que se deshaga, pero si queréis encontrar los trozos podéis cortarlo más grande y dejarle la piel.
- Añadimos el pimentón y mezclamos, después añadimos el arroz y salteamos unos segundos antes de añadir el agua que hemos preparado, en este paso se añade la sal al gusto
- Una vez hecho esto subimos el fuego hasta que empieza a hervir, cuando hierva bajamos el fuego pero que siga haciendo "chup chup" hasta que se seque el arroz. Si hiciera falta más agua se puede añadir más con cuidado de no pasarse, siempre que esté caliente
- Una vez que se ha secado se sube el fuego al máximo un par de minutos para que se haga el socarraet antes de apagarlo
- Después hay que dejarlo reposar tapado unos 5 minutos, si queremos que el arroz este suelto, hay que apagarlo cuando le falten un par de minutos para que esté en su punto, ya que en el tiempo de reposo el arroz se sigue cocinando.
A mí me gusta taparlo con papel de cocina y luego un paño, pero eso al gusto - Y así queda, que lo disfrutéis
As your experience and confidence grows, you will certainly discover that you have extra all-natural control over your diet as well as adapt your diet plan to your individual preferences over time. Whether you want to serve a dish that uses less or even more active ingredients or is a little basically spicy, you can make simple changes to achieve this goal. In other words, start making your recipes in a timely manner. As for basic food preparation skills for newbies you don't need to learn them however only if you grasp some straightforward food preparation methods.
This isn't a total guide to fast and also simple lunch dishes however its excellent food for thought. Ideally this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this exceptional food Steps to Prepare Homemade Arroz con bacalao. Thanks so much for your time. I am confident you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment